gripen-black

FAQ – Vanliga frågor & Svar

Hitta svar snabbt på återkommande frågor här

För att kunna ta del av Lunds studentliv (framförallt nattklubbsverksamheten) när man är på besök behövs ett gästkort!

Gästkort kan köpas i STUK, appen för Studentkortet. Sök på Kuratorskollegiet, i deras profil under medlemskap kan du köpa ett gästkort för den aktuella perioden. Fysiska gästkort kan köpas under expeditionens öppettider. Det är en bra idé att vara ute i god tid, oavsett om det är ett digitalt eller fysiskt gästkort du önskar köpa. 

Dessa gästkort gäller på alla nationer i Lund, och det spelar ingen roll hos vilken nation du köper det.

*Gästkort kan endast köpas av studerande vid andra högskolor och universitet i Sverige samt motsvarande lärosäten i utlandet. Även elever vid folkhögskola, Folkuniversitetet, komvux, eller kvalificerad yrkesskola får köpa gästkort. Giltig ID-handling samt giltigt student-ID uppvisas vid köp av gästkort. Gästkorten kostar 100kr och gäller i en vecka. 

Alla jackor och väskor som glöms kvar i vår garderob på Casanova hänger vi upp i garderoben i Puben nästkommande vardag! Dyrare ägodelar som smycken eller telefoner förvarar vi inne på expeditionen. 

På våra luncher och våra frukostar tar vi inga bokningar, det är drop-in som gäller!

Luncherna serveras i Puben kl. 12.15 varje vardag, men platserna kan ta slut redan innan. Publokalen är öppen som studielokal hela dagen, så det är bara att knipa sin plats genom att ta ett av de glasen som dukas upp på baren med servett och bestick i sig. Matsedlarna för var vecka hittar ni på både Instagram och Facebook, varje lunch kostar endast 45 kr!

Frukostarna serveras varje tisdag och torsdag, där dörrarna öppnar 07.45! Menyn varieras av vårt Boulangeri och publiceras i veckans matsedel.

På våra Pubkoncept Kryckans Hörna (Pizza & After school) och Easy Levin (Hamburgare & After school) går det bra att droppa in på något kallt från och med kl. 16.00, men bordsbokning krävs för att få en matplats under kvällen. Till varje Pub görs ett Facebook-evenemang där du hittar både menyn och det nummer du ska smsa för en bokningsförfrågan just den veckan! 

På vårt middagskoncept Upper East på lördagar krävs också bordsbokning, du hittar meny och det nummer du smsar för en bokningsförfrågan i det tillhörande Facebook-evenemanget! Detsamma gäller för vår brunch på lördagar. 

Helt enkelt: Håll utkik på vår Facebook!

Eventen släpps:
Kryckans Hörna – måndagar
Easy Levin – tisdagar
Upper East – tisdagar
Björkdahls Brunch – onsdagar

Att anordna en sittning för dig och dina vänner är en perfekt sätt att fira en födelsedag, att tentaperioden äntligen är över eller bara för att fira att ni studerar i Sveriges roligaste studentstad! Vi erbjuder sittningsmöjligheter på Malmö Nation både i vår publokalen och på Casanova. Vår maxkapacitet för sittande gäster är 120 personer i Publokalen och runt 140 personer nere på nattklubben.

Vid sittningsförfrågan maila notarie@malmonation.com.

Här finner ni mer information om sittningar på Malmö Nation. 

Förköp till Casanova betyder att du får entré + köföreträde till Casanova fram till 23:00. Förköpen släpps i STUK-appen. Inför varje Casanovatillfälle publiceras ett event på Facebook med länk till förköpsförsäljningen. 

Förköp till torsdagscasa släpps efter lunch på måndagar & förköp till lördagscasa släpps efter lunch på onsdagar.  

Är ni ett större sällskap, kår, eller nation kan ni maila er förfrågan till notarie@malmonation.com

Att du inte kommer in på Studentlund.se kan bero på flera anledningar. Oftast
betyder det att du inte betalat din terminsavgift från tidigare termin och har
därmed blivit avaktiverad i systemet eller att du har råkat skriva in fel uppgifter.
Kontakta vår Notarie på notarie@malmonation.com så får du hjälp.

Alla som får lov att bli medlemmar i Studentlund kan skriva in sig på Malmö Nation! Berättigade att gå med i Studentlund är studenter vid Lunds universitet eller Lunds Tekniska Högskola samt studenter i vid f.d Öresundsuniversitetet: Copenhagen Business School, Danmarks Tekniske Universitet, Högskolan Kristianstad, Kunstakademiets Arkitektskole, Köpenhamns universitet, Malmö Universitet, Roskilde Universitet & Sveriges lantbruksuniversitet.

Vad roligt att du vill bli medlem i Malmö Nation! För att byta från en annan nation till Malmö Nation så besöker du vår expedition så hjälper vår Notarie dig att bli medlem i Lunds roligaste nation! Har du redan betalat in terminsavgiften till Studentlund går det inte att byta nation den terminen, men det går fortfarande mycket bra att bli stödmedlem.

Vad roligt att du vill bo på Malmö Nation! Vi ger ut rum via en bostadskö vilket oftast kräver åtminstone några månader i kötid. Du kan enkelt ställa dig i vår bostadskö genom vår hemsida www.malmonation.com, gå sedan in under fliken Boende & Parkering och därefter Boende. Viktigt är att uppdatera din bostadsansökan var tredje månad för att behålla din plats. Vi prioriterar dessutom de som engagerar sig i vår verksamhet. 

Svar på vanligt återkommande frågor om just boende hittar du här

Bli delaktig i Lunds bästa nation!