Gör skillnad som studiecoach & läxhjälp hos Allakando

Nu kan du som malmönationare ta chansen och verkligen göra skillnad! Just nu behöver fler elever än någonsin hjälp med studierna och vi söker fler privatlärare i hela Sverige. Allt fler elever känner att de inte får det stöd som de behöver i skolan, eller så har det svårt att få läxhjälp hemifrån. Allakando är en lundabaserad organisation där många studenter blir studiecoacher för yngre elever inom läxhjälp — både i hemmet och online i hela Sverige. Läs mer och ansök hos Allakando läxhjälp!

Etablerat företag med lång erfarenhet av läxhjälp 

År 2007 startade Fredrik Fridlund Allakando med huvudkontoret placerat här i Lund. Han hade med motivation, ihärdighet och hårt slit utvecklats enormt under gymnasiet och började få både toppbetyg och studieglädje. Några vänner till honom frågade honom om hjälp med matten. Snabbt därefter började han undervisa för ett helt klassrum. Det var där Allakandos grundfilosofi kom till liv — alla kan mer än det tror.

I över tio år har Allakando funnits till och de hjälper över 26 000 elever varje år. Läxhjälp inför högskoleprovet erbjuds hos Allakando i form av online kurser. Många elever söker efter mattehjälp. Det är inga problem, Allakando har studiecoacher för alla ämnen från grundskolenivå till högskolenivå.

Några timmar eller deltid — flexibla tider som läxhjälp

Fördelen med läxhjälp är att det finns många varierande tider för det – vilket är perfekt för dig som student. Vissa elever är ute efter studiehjälp inför ett prov. Andra mer kontinuerligt, så som en gång eller två gånger i veckan för en termin. Systerorganisationen SmartStudies erbjuder också läxhjälp för de olika situationerna, men är specialister på matematik.  

När du gör en ansökan till att bli studiecoach så berättar du dels vilket eller vilka ämnen som du kan tänka dig undervisa i. Du berättar även hur mycket tid per vecka du kan hjälpa elever.  Därefter så påbörjas ett arbete med att hitta en matchning med en elev.

Utbildning och coachning ges till alla inom läxhjälp

Tidigare erfarenheter av att vara studiecoach är inget som behövs. När man blir uttagen hos Allakando så kommer man att få en utbildning. Det är viktigt att en själv och ens elever känner att man har de rätta verktygen för att kunna ha så bra lektioner som möjligt. Därav får du kunskap om bland annat studietekniker, motivering mm. Det viktiga är att att du är positiv och engagerad, vill hjälpa andra att bli bättre samt har goda ämneskunskaper. 


Känner du att du har goda kunskaper inom matematik och gärna vill hjälpa andra inom detta kan du vända dig till systerorganisationen SmartStudies, som är just specialiserat på mattehjälp. Du hittar information här om att vara privatlärare hos SmartStudies.

Goda referenser och meriter ges — värdefullt för framtiden 

Som student är det alltid bra att samla på sig erfarenheter och goda referenser. För alla som hjälper till som studiecoach hos Allakando får du värdefulla meriter. Dessutom så får du även goda referenser och ett referensbrev. Brevet blir mer utförligt skrivet ju mer man arbetar och hur många elever du tar dig an. Allt detta är något som du kan lägga till på sitt CV. 

Notera att det även sker intern rekrytering till Allakandos huvudkontor i Lund. Många av de som arbetar där nu har själva varit lärare inom läxhjälp. Ibland finns det möjligheter till deltid eller heltidstjänster.