17.11.06

TVÄTTRÅD TILL EN STUDENT

För er studenter som sabbat favorit sneackerna när ni tagit en sävng om på casa, var inte ledsna här kommer några bra tips. Första och främst är det extremt tråkigt när den vita gummisulan börjar likna golvet på Casa. Det bästa tipset för att åtgärda problemet är att rota fram vim ur städförrådet. Ta vim tillsammans med lite vatten på en svamp och gnugga på den vita gummisulan. Kan inte lova att skorna blir som nya men det blir alla fall bättre än innan.

 

Nästa tips är till er som fått en drink över er eller vem vet ni kanske själva spillde ett glassrödvin över favorit toppen. I stundens heta är oftast första reaktionen att man tar lite vatten och försöker gnugga bort fläcken. GÖR DET INTE!!! 

Låt fläcken vara och behandla fläcken med vanish dagen efter. Vanish är lösningen till det flesta fläckarna så om du inte har vanish hemma köpa det! Börja med att spraya vanish på fläcken och gnugga. Om fläcken inte försvinner lägg kläddes plagget i ett vattenbad med vanish pulver. Låt plagget ligga i badet i en timme. Spraya vanish på fläcken igen och gnugga. Om fläcken inte försvinner kan det vara värt att upprepa samma metod flera gånger. Om fläcken fortfarande inte försvunnit kan man testa och köra det i tvättmaskin. Det man dock bör veta är att när man väl tvättat ett plagg i tvättmaskin blir det extremt mycket svårare att få bort fläcken efteråt. Så börja alltid med förarbetet innan ni slänger in plagget i tvättmaskinen.