17.09.21

NOVISCHDAGEN

Fanny Nyström & Per Pallert Allert ifrån Red Bull
August Sandin
Fredrik Waldau, Adnan Mehmedagic & Edward von Essen

Håll i hatten och ladda upp med en rejäl frukost, Malmö Nation bjöd in sina nya medlemmar till en fartfylld och rolig dag, där novischer fick träffa sina faddrar för första gången. När lördagen var kommen, så möts de i Ovalen för att hitta rätt grupp, hälsa på varandra och tagga igång inför en lång dag följt av en sittning på kvällen. Temat som gällde var högtider. Det firades allt från barnkalas till studenten och såklart så firades även Pride. Dagen går ut på att lagen (novischgrupperna med respektive faddrar) ska utföra så många uppdrag som möjligt vilket kan vara att simma till Ön ön och sätta upp en Malmö nations poster värt 140p eller att skriva till valberedningens ordförande och söka spextjänsteman värt 15p. Det är allting ifrån att dansa smågrodorna med främlingar 20p eller kanske få låna någon annans hund värt 100p. Uppdragen varierar, men en sak är säkert och det är att laget med flest poäng vinner. När klockan är 15.00 möts vi igen i Ovalen för att ladda batterierna och få lite mat i magen. Redbull var där och delade ut alkoholfria drycker och det serverades korv med bröd till alla. Det fina vädret bidrog till en god stämning och det var inte bara novischer och faddrar som vistades i Ovalen. Vi vill tacka Redbull för deras generösa sponsring och våra fina Novicherister som kokat korv och fixat bröd till oss så vi orkar med fler uppdrag.

 

Efter uppladdningen och batteriet påfyllt är det dags för att samlas med sina grupper igen där vi taggar igång inför terminens första riktiga sittning. När klockan slog 19.00 dansade vi mot Casanova där de hade förberett en tre-rätters sittning för alla novischer och faddrar. Till skillnad från en finsittning råder det här inte riktigt samma regler kring vett och etikett vad gäller middagen. Det livas, stojas och sjungs spontansånger, höfterna svingar och stämningen är god. Kvällen avslutas såklart med Casanovas lördagsklubb!

 

Tack alla novischer och faddrar för ett fantastiskt bra jobb och en rolig dag, så ses vi den 29/9 för en anrik Novischfest på AF-borgen!