17.09.14

NOVISCHER PÅ MALMÖS

Lovisa Lundh, en engagerad novisch.
Malin Bengtsson intervjuar Lovisa Lundh.

Berätta lite om dig själv!

Lovisa Lundh heter jag och kommer från Stockholm. Detta är min första termin i Lund, så nu pluggar jag Jöken, och sen är nog tanken att jag ska läsa företagsjuridik. Vi får se vart vinden vänder, men lutar åt ekonomi efter det!

 

Hur kommer det sig att du valde Lund som din Studentstad?

Det var nog mest min kusin som tyckte jag skulle komma ner. Det verkade superhärligt eftersom alla pratar så himla gott om Lund och tänkte varför inte?

 

Hur hittade du till Malmö Nation? Vad intresserar dig hos Nationen?

Det började med att mina släktingar alltid har pluggat i Uppsala och varit aktiva inom Stocken. Och med tanke på att Malmö nation och Stockens nation är så nära vänner kändes det som ett givet val.

 

Varför valde du att engagera dig? Vilka utskott?

Jag ville vara delaktig i den nation jag var medlem i, och sen så lär man ju känna fler snabbt. Just nu engagerar jag mig i ett Casanovalag som leds av Jakob Lunde och Fred Westerberg, och agerar Startender i deras lag. Sen lagar jag lunch tillsammans med August Samuelsson i hans lag.

 

Vad ser du mest framemot under novischperioden?

Det ska bli skitkul att lära känna massa nya personer och få testa på hur det är att gå på sittningar. Ser jättemycket fram emot dessa två dagar!

 

Vad är bäst med Lund hittills?

Men det är så härlig stämning, det är en väldigt speciell atmosfär i studentstaden. Det blir liksom en gemenskap när det är så många studenter i en och samma stad, när alla är på samma stadie i livet.  

 

Har du hunnit göra entré på Casanova ännu?

Nej, tyvärr.  Jag har bara jobbat än så länge men det har varit skitkul så det känns okej! Men ikväll är jag taggad på att göra entré, annars blir det premiär på lördag i samband med novischdag!

 

Hugo Wirdenius, en av våra engagerade novischer.

Berätta lite om dig själv!

Hugo Wirdenius heter jag, kommer från Sigtuna. En liten stad utanför Uppsala.Har nyss börjat studera fastighetsföretagande vid  Malmö Högskola. Hmm, är 20 år och är nyinflyttad i Lund. Trivs redan som fisken i vattnet.

 

Hur kommer det sig att du valde Lund som din Studentstad?

Redan på gymnasiet berättade alla hur kul de hade det i Lund som de hade valt att åka till för att studera. Många man känner sen innan hamnade här, just eftersom Uppsala som annars också är en studentstad, var så nära hemma. Sen kändes det kul och få testa en ny stad, och programmet jag pluggar finns ju i Malmö.

 

Hur hittade du till Malmö Nation? Vad intresserar dig hos Nationen?

Det har egentligen alltid varit “inprintat” eller självklart rättare sagt. Alla mina kompisar är med här, och eftersom de är det har jag haft bra koll på nationen och vad ni har att erbjuda och så. Alla berättade om hur bra gemenskapen var och är här, och att samhörigheten var väldigt stark på nationen.

#jagvalderätt

 

Varför valde du att engagera dig? Vilka utskott?

Jag har hört att för att få en så bra studieperiod som möjligt och för att göra det mesta av ens tid, så borde man engagera sig i antignen en kår/förening eller nation. Så jag valde att engagera mig inom Malmö Nation. Just för att man lär känna många fler, och kommer in i studentlivet snabbare. Skönt att ha en stor krets liksom. Jag är med i Joel Lingrens lunchlag, och sedan är jag med i två casalag, Bingsmark och CF, och Lunde och Westerberg.  Sen är jag också med i ett Upper East lag, som Lisa och Klara har. Jag tycker det är kul med nattklubb och stå i baren, och sånt där- så att vara med i Casa och UE kändes givet.  

 

Vad ser du mest framemot under novischperioden?

Uppdragsdagen, det ska bli skitkul!!

 

Vad är bäst med Lund hittills?

Jag var chockerad över hur välkomnande alla är och var, i gymnasiet så var grupperna och vilka man skulle hänga med redan förutspått. Här är alla öppna eftersom alla kommer från olika städer och studerar olika, det blir en varierad mix vilket känns kul.

 

Har du hunnit göra entré på Casanova ännu?

Ja, såklart! Jag var på Homecoming- casa, det var stökigt, kändes som en fet hemmafest fast på nation!

 

 

Vi vill tacka två av våra fantastiska novischer för en trevlig pratstund, så ses vi på lördag!