17.05.08

MALMÖ NATIONS NYA PQE & NOTARIE

Intervju Philip Diamant, Axel Lundhom, Jessica Svensson och Ebba Holst

Jessica Svensson

Vad är ditt bästa minne från din tid i quratelet?

Alla gånger vi i quratelet gjort saker tillsammans utanför expen. Som när vi en dag åkte till Lomma, en gång till Bjärred och bara haft riktigt kul tillsammans. Uppsala är också alltid en riktigt rolig tid, både som nyvald och som sittande quratelare hade jag riktigt riktigt roligt med alla när vi var i Uppsala!

 

Vad kommer du att sakna mest?

Jag kommer sakna att hänga varje dag med gänget. Man blir som en liten dysfunktionell familj och vi bråkar, skrattar och hatar varandra ibland som vanliga syskon gör men i slutet av dagen är det ändå dem som man älskar och bryr sig väldigt mycket om! Så jag kommer sakna att komma ner till expen och få skvallra, snacka och hänga varje dag. Det är en sån liten sak som jag ofta tagit för givet men som är guld värd.

 

Vad kommer du inte att sakna?

Att alltid vara tillgänglig. Det ska bli så skönt att ha en kväll när mobilen inte plingar eller man inte behöver avbryta en middag eller häng med kompisar för att fixa någonting utanför de vanliga jobbtiderna.

 

Vad längtar du till mest till att få göra när du är klar med ditt år i quratelet?

Jag längtar mest efter att få tid till att umgås mer med mina tjejkompisar och min pojkvän. Att få göra vad jag vill, när jag vill. Man gör otroligt mycket kul grejer i quratelet som jag har tyckt varit sjukt kul, men det är få lediga kvällar och helger vilket ibland gjort att jag missat härliga häng, middagar eller annat mysigt!

 

Vilka är dina bästa quratel-stories?

Mina bästa stories kan jag nog inte riktigt dela med mig av i bloggen.

 

Vart befinner du dig i höst?

I Lund, pluggandes på mitt sista år!

 

Efter en lång tid tillsammans i quratelet, finns det något som allmänheten kanske inte vet om de andra quratels medlemmarna?

Oj vad svårt! Hmmm.. Det finns mycket som jag skulle kunna säga men som dem kanske inte uppskattar om jag berättar i bloggen… haha!

Däremot har vi skämtat lite om att vi borde starta ett quratelsband eftersom Hugo kan spela gitarr, Lotz kan spela piano och båda dem två kan sjunga. Dia är en jäkel på triangel och jag och Alex skulle väl vara några sorts bakgrundssångare och dansare. Bevis på Alex danskunskaper fick vi se en liten klimpt av i vårbalsfilmen där han dansade ner för gatan!

Annars så kanske inte så många vet att dia är höjdrädd, lotz skulle vara ett lejon om han var ett djur, hugo gillar inte rå tomat och Alex har gått till expen utan kalsonger för han inte hunnit tvätta!

 

Har du någonsin fått hybris?

Ja absolut!! Det måste jag ju ändå erkänna.. Men jag tror inte jag fått lika mycket hybris som andra quratelsmedlemmar (dia)..

 

Vad har du lärt dig under året i quratelet?

Massor! Vet inte ens var jag ska börja… Jag har lärt mig mycket om mig själv och hur jag fungerar, mycket om andra och hur jag ska hantera olika situationer som kan uppstå. Men jag har även lärt mig att arbeta effektivt och att allt alltid löser sig. Men framförallt har det varit ett så jäkla roligt år!

 

Philip Diamant

Vad är ditt bästa minne från din tid i quratelet?

Jag har nog inte något specifikt bästa minne. Det har uppstått väldigt många roliga situationer under året men svårt att välja en lämplig att lufta här. Generellt går det att säga att de bästa minnena uppstår under helt oväntade tillfällen och är kanske där och då inte så bra, men ge det några veckor och det är en grym story.


Vad kommer du att sakna mest?

Småtimmarna på expen, då är snacket med dina kollegor som bäst. Jobbmässigt är det att få vara den ”experten på ekonomi” i en grupp när idéer diskuteras.

 

Vad kommer du inte att sakna?

Att vara tillgänglig i princip hela tiden.


Vad längtar du till mest till att få göra när du är klar med ditt år i quratelet?

Att ha en extremt lugn och nykter vecka med mycket sömn, gott käk och sällskap.

 

Vilka är dina bästa quratel-stories?

Den bästa får nog stanna kvar i mitt huvud men det finns en bra story från precis i början av mitt år. Då skulle jag och Martin förnya ett stort avtal med en samarbetspartner men detta var en fredag efter Casa och mötet var vid 13. Jag mådde såklart inte alltför bra och lyckades spy kanske 4 gånger på expen. Jo närmare tiden kom 13 så märktes det att mina ögon verkligen inte höll måttet, så det fick bli att testa clear eyes för första gången och sen gå till det viktiga mötet. Väl där gjorde jag nog ingen super insats så nationen får tacka den då mer rutinerade T2an Martin Brandt för ett förnyat avtal.


Vart befinner du dig i höst?

På utbytestermin i Montréal!

 

Efter en lång tid tillsammans i quratelet, finns det något som allmänheten kanske inte vet om de andra quratels medlemmarna?

Jessica har haft en kille som är gangster och nu sitter i fängelse. Jackie förstår inte ironi så bra då svenska är hennes tredje språk. Martin passar gärna på när han får tid att åka ner till släkten i Tanzania och dricka GTs i solen med hans 80-åriga vänner. Lotz älskar fågelskådning. GK har gjort det mesta. Hugo har bott med Lotz (!) och Alex må vara bra på mycket men är också extremt duktig på att glömma saker han ej anser relevant.

 

Har du någonsin fått hybris?

Hahah, mitt egna svar är nog nej på den frågan. Kanske har jag noll självinsikt.


Vad har du lärt dig under året i quatelet?

Rent praktiskt är det väldigt mycket inom ekonomi men också hur en organisation fungerar. Framförallt har jag lärt mig mycket om mig själv. Vilka mina starka/svaga sidor är och vad jag behöver utveckla.

 

Axel Lundholm PQE Electus

Född?

7 maj 93

 

Uppväxt?

Stockholm

 

Intressen?

Förutom att jag brinner för allt vad pengar heter så brukar jag fylla mina vintrar och somrar med skidåkning och segling. Här i Lund har jag helt fångats av studentlivet och har varit engagerad sedan dag ett!

 

Gjort innan Lund?

Nu var det så länge sedan, men jag har svaga minnen av att jag gjorde en säsong i Chamonix våren innan jag började plugga.

 

Vad pluggar du?

Jag har ett år kvar på min master i elektroteknik och dessutom snart klar med en ekonomiekandidat. Skönt att få lägga böckerna åt sidan ett tag, kan man säga…

 

Vad har du tidigare gjort på nationen?

Liksom många andra började jag min bana genom att knega nere på det som tidigare kallades Klubb Källaren, Lunds tveklöst tyngsta nattklubb med fokus på fet bas och slaskiga groggar. Jag betade av en termin som tjänsteman för klubben innan jag sökte mig mot det något mer glamorösa åtagandet som Övermarskalk där jag, tillsammans med dåvarande kollega tillika nuvarande företrädare Dilip Phiamant, rev av en sjuhelvetes Vårbal 29. Nu har jag, något omvänt, suttit ett år i Malmös seniorskollegium och beslutat om vansinnigt viktiga åtgärder och frågor. Äntligen känner jag mig redo att ta mig an nationens ekonomi på heltid!

 

Vad ser du mest fram emot under ditt år i quratelet?

Jag ser verkligen framemot att helhjärtat få driva nationen framåt och ge allt för alla tjänstemän, funktionärer och medlemmar. En väldigt stor del av min tid i Lund har präglats av Malmö Nation och nu är det min tur att ge tillbaka. Jag är också ruskigt taggad på att få jobba med mina nya kollegor Jonas, Hugo, Alex och Ebba och kanske riva av en och annan efterdojja tillsammans.

 

Hur känns det att få vara en del av quratelet just det året som det är karneval?

Det känns helt fantastiskt! Det är verkligen något speciellt med karnevalsvåren i Lund. Exakt vad som gör det är svårt att sätta fingret på, men jag är säker på att ni som ännu inte fått uppleva det kommer förstå exakt vad jag menar.

 

Vad fick dig att söka till quratelet?

Jag hade på känn att jag förr eller senare skulle söka mig till qurrat, men jag visste bara inte hur eller när det skulle ske. Nu när jag nästan är färdigutbildad insåg jag att jag inte var helt klar med Lund och det hade också varit lite smådeppigt att sitta inne med exjobb under en solig och stökig karnevalsvår. Allt klaffade och nu vill jag järna kliva på posten så snart som möjligt!

 

Ebba Holst Notarie Electa

Född?

Ekerö


Uppväxt?

Sigtuna sedan jag var 4 år.


Intressen?

Allt vad studentlivet innebär. Jag brinner även för politik och samhällsfrågor. Kommunikation och marknadsföring har de senaste åren oväntat smugit sig på som ett stort intresse. Att planera fester och events är något jag alltid älskat att göra!


Gjort innan Lund?

Jag har vid flera tillfällen bott utomlands. Thailand med familjen när jag var 10-11 år, London under mitt andra år på gymnasiet på Svenska Skolan, Paris under en termin efter studenten där jag studerade franska på Sorbonne. Jag älskar att resa och precis innan jag kom till Lund reste jag i tre månader i USA och Karibien. Jag har arbetet mycket i restaurangvärlden och jobbade även under nio månader på Nya Moderaternas kampanjavdelning under valåret 2014.


Vad pluggar du?

Politices kandidatprogrammet, avslutar nu termin fem.

 

Vad har du tidigare gjort på nationen?

Sedan våren 2015 har jag varit funktionär i majoriteten av alla utskott. Mat, fest och kultur. Hösten 2016 tillträdde jag som brunchtjänsteman. Våren 2017 gick jag istället över till att planera Vårbal 30 i rollen som Övermarskalk.


Vad ser du mest fram emot under ditt år i quratelet?

Att få möjligheten att arbeta med något jag verkligen tycker är roligt, att få utvecklig min kunskap inom kommunikation och marknadsföring och att få göra det för en nation jag har stor kärlek till är det jag ser mest fram emot. Att samtidigt alltid omges av alla de härliga människor som nationen består av ger mig känslan av detta inte kan bli mycket bättre!

 

Hur känns det att få vara en del av quratelet just det året som det är karneval?

Det är självklart med stor respekt jag går in i arbetet som notarie i allmänhet och i synnerhet under ett så stort evenemangsår som karnevalen utgör. Det kommer bli mycket arbete som jag är övertygad om kommer vara värt det då jag älskar att planera stora evenemang och att göra det med alla underbara människor på nationen kommer bli otroligt roligt! Vi kommer säkert stöta på många utmaningar och det känns därför tryckt att ha kollegor i quratelet för att kunna ta stöd av varandra, tillsammans med många fler medarbetare. Jag ser väldigt mycket fram emot det!


Vad fick dig att söka till quratelet?

Jag har alltid tyckt om utmaningar och alltid strävat efter att utvecklas. Malmö nation har givit mig extremt mycket i personlig utveckling. Det kändes naturligt att testa en sista utmaning i att söka till quratelet. Notarieposten har jag länge ansett passa mig och arbetsuppgifterna är något jag har en del erfarenhet inom. Samtidigt var jag långt ifrån övertygad om att det skulle gå vägen, det kändes snarare som en rejäl long shot och jag känner mig därför väldigt glad och ödmjuk över att jag tillslut valdes till denna post!