17.04.27

HEDVIG LITTORINS POP-UP CAFÉ EATNLIVE

Ingen har väl missat pop-up caféet Eatnlive i Saluhallen? Malmö Nations tidigare brunchtjänsteman, Hedvig Littorin, tog steget och startade eget. Natu ville såklart träffa Hedvig och höra om hennes resa, häng med!

 

När är du född?

I augusti 1994

Var kommer du ifrån?

Stockholm

 Vad läser du?

Sista terminen av Service Management med fokus Health Management

Intressen?

Hänga med mina vänner, äta god mat, träna och sen gillar jag att resa såklart.
Jag har sedan flera år tillbaka gillat att baka, och då främst experimentera nya nyttiga recept. Men jag måste väl säga att sedan jag öppnade upp min pop-up så är baka en vääldigt stor del av mitt liv. Men det är bara kul!

 Sen måste jag väl tillägga plugga vilket ändå är anledningen till att man bor i Lund.

Livsmotto?

Eat healthy live longer måste det väl ändå vara. Nä, men att ha en balans i vardagen är viktigt tycker jag!

 

Vad är EatnLive?

Eatnlive är från början mitt matinstagramkonto där jag under flera år har delat mina egna bilder på hälsosam mat och recept. Idag är Eatnlive en enskild firma som jag startade i februari i år för att kunna öppna upp Eatnlive pop-up café som är ett hälso pop-up café som ligger inne i Saluhallen, i Lund. Där erbjuds hälsofika till ett billigt pris. Lite andra planer hur jag ska utveckla Eatnlive som varumärke finns självfallet, bland annat genom lite hälsocatering som jag redan påbörjat här i Lund.

För att kunna öppna upp detta parallellt med mitt kandidatuppsatsskrivande fick jag idén att jag kör en pop-up och har öppet begränsade dagar varje vecka under en kortare period.

 Själva idén med min Eatnlive pop-up är att göra det lättillgängligt för framförallt studenter att få i sig hälsosamma mål till en låg peng.

 

Vilka tider har ni öppet?

Måndagar 10-16

Onsdagar 10-16

Fredagar 10-18

 

Vad säljer EatnLive?

 Eatnlive säljer framförallt hälsofika! Jag har alltid en dagens juice, en dagens smoothie, raw bakverk, granola parfait och healthy banana split alternativt en over night oats. Dessutom har jag acai bowls som är lite matigare som jag själv äter till lunch tillsammans med en raw bite. Varje onsdag är det dessutom Toastonsdag då en toast på low carb bröd finns på menyn. Sen har jag matcha latte, ekologiskt kaffe och grönt te.

 På min hemsida (www.eatnlive.se) uppdaterar jag varje måndag-, onsdag-, samt fredagmorgon vad som står på menyn om man vill veta mer exakt vilken juice/smoothie/bakverk som erbjuds. Dessutom är jag så snäll att jag delar alla mina egna recept på min hemsida så att folk kan se exakt vad jag har i och kanske till och med kan testa att göra dem själva.

 

Vad har du alltid i ditt kylskåp själv hemma?

I mitt kylskåp har jag nästan alltid någon form av smaksatt kvarg, proteinpudding, ägg, frukt och grönsaker. Philadelphia, rökt kalkon och gurka är dessutom något som jag ofta har hemma. En burk med jordnötssmör är också något som i princip alltid finns! Men aldrig Skippy-varianten utan brukar köra på Green Choice som är ca 99 % jordnötter. Sen vanlig mjölk till mitt kaffe alternativt havremjölk, och även kokosmjölk som jag använder till mina smoothies eller chia puddings.

 På min hemsida har jag faktiskt ett inlägg med ”Bra basvaror att ha hemma” där jag ger tips till både kyl, frys och skafferi. Så för att tillägga utöver mitt kylskåp har jag alltid bland annat någon hemmagjord granola, naturella riskakor, nötter, frön, te, kaffe och mörk choklad!

 

Du har tidigare varit engagerad i Malmö Nation, vad gjorde du då?

Ja, mitt första år var jag engagerad i både Casanova och Källaren. Därefter var jag med i Novischeriet samtidigt som jag blev brunchtjänsteman för ett år. Jag måste säga att jag tagit en hel del lärdom från mitt brunchtjänstemannaår till min pop-up nu. Framförallt när det gäller att planera meny, lägga inköp, handla resterande varor som inte gick att beställa för att därefter förbereda, laga maten och servera. (Ja – ni mattjänstemän känner ju igen er) Så det är ju många delar som är liknande faktiskt! Även fast det blir lite annorlunda och i en annan grad med en pop-up, men ändå!

 

Vad har du att säga till våra läsare som eventuellt också funderar på att starta något eget?

Låter klyschigt men – att aldrig ge upp på något du verkligen brinner för. Att våga testa och inte vara alltför rädd för vad responsen kommer att bli. Jag menar ett Pop-up hälsocafé kanske klingade lite knäppt i vissa av mina kompisars öron till en början eftersom det inte är något helt naturligt. Men det var något jag själv trodde på och tyckte skulle bli sjukt kul och då var det ju bara att köra!

 If you never try, you never know