17.04.25

MALMÖ NATIONS SÅNGFÖRMAN FANNY NYSTRÖM

Fanny med Malmö Nations tidigare Inspector Magnus Jerneck
Fanny håller låda under en sittning
Fanny som Sångförman under vårbalen
Fanny tillsammans med tre marskalker efter Lilla PQ

Namn? Fanny Nyström

Född? Alldeles för sent 1995

Från? Ystad

Familj? Sambon Rakel i Lund (och mamma, pappa, och Felix, Filip och Fabian)

Hårfärg? Strawberry blond

Favoritord? Chill

 

Vad gör en sångförman?

En sångförman drar igång visor, presenterar tal och håller låda på Malmö Nations tradionella och finare sittningar och fester. Jag personligen tycker att en sångförman ska se till att vartenda en på sittningen har kalaskul. Det är kuligast när alla har kul.

 

Vilken är din favoritvisa?

Åh, det finns så många kuliga. Men Bordeaux Bordeaux är ju härligt festlig. Och Röda Havet, såklart.

 

Vilken är din favoritsnaps?

Ouhh.. ähm jag vill ju säga Besk för det måste man ju göra men jag vågar ju i ärlighetens namn aldrig dricka Besk, förutom eventuellt, kanske lite senare framåt kvällen.. Så det blir ju mest Hallands. Sen gillar jag även snaps med svartvinbärssmak, men det finns ju tyvärr inte på Malmö Nation.

 

Hur kom du på idén till din introvideo på vårbalen?

Det var mycket om och men, hade ju Skam-planer och lite ihopklipp av annat.. Men den introfilm det tillslut blev är faktiskt min ursprungsidé jag hade efter jag blev vald för nästan exakt ett år sen.

 

Hoppade du fallskärm på riktigt?

Haha ja, det är ju jag som hoppar, och trots att det kan se ut som Skåne några tusen meter upp i luften, så kan man om man tittar riktigt noga, förstå att det är orimligt för en ginger att vara så brun och ha så solblekt hår efter en vinterisolering i Lund. Men meningen var ju såklart att balgästerna skulle tro att jag hoppade raka vägen in på AF-borgens tak, inte att jag gjorde det under året jag bodde i Australien efter studenten.

Inför inspelandet av de andra delarna av filmen letade jag upp de kläderna jag hade när jag hoppade fallskärm och sen åkte jag och världens härligaste filmare Klara Mårtensson till det Söderslätts flygklubb utanför Höllviken. Det var assoft, vi stod och snackade flygcert och hade det chill med flyggobbarna. De hälsade att alla är varmt välkomna och klappa deras flygplan och ta en liten vända i luften om man vill.

 

Vilken är den roligaste sittningen att vara sångförman på?

Vårbalen, såklart.

 

Vad är det svåraste med att vara sångförman?

Att tillfredsställa alla med allt på alla sittningar. Att få folk att lyssna trodde jag skulle vara ett större problem men tycker inte det är så jobbigt att hantera, och dessutom är det egentligen mest dem som missar det roliga. Their loss, duh

 

Vad har du att säga till din efterträdare som kliver på till hösten?

Åh! På riktigt bästa posten! Bortsätt från att man självklart ska göra det till sin grej, inte försöka härma eller efterlikna någon annan så är det kolossalt lärorikt. Att stå och snacka framför människor ska man ju givetvis tycka är kul om man söker, men när jag blev vald för snart ett år sen trodde jag att jag skulle göra på mig av nervositet på Vårbalsscenen. Men efter att ha hållit samtliga sittningar under snart två terminer växer man in i det, lär man sig hur man planerar eller tänker igenom hur kvällens upplägg ser ut innan dagen D och det är inte lika stor biggie längre. Men det är mer förberedelser än vad man kanske tror. Till sist – bordsnocken är SÅ mycket roligare än vad man tror!