17.04.03

SEXMÄSTERIET & MARSKALKERIET

Under våren anordnar Malmö Nation sin traditionsenliga Vårbal. I år blir balen  extra högtidlig och festlig då den firar 30 årsjubileum. Vårbalen är en storslagen och magnifik sittning på Af-borgen som följs av ett lika gediget eftersläpp. Dagen efter balen är minst lika rolig då det är vårbalslunch. I år gästas den av ingen mindre än den omtalade artisten Günther.

Marskalkeriet tillsammans med sexmästeriet har det yttersta ansvaret för balen, och planerar denna sedan terminstart i januari. Marskalkeriet består av 44 stycken marskalker som jobbar under själva balen och på vårbalslunchen.  Sexmästeriet består av 40 stycken funktionärer som jobbar under balen och eftersläppet. I år sökte 80 personer till sexmästeriet och över hundra personer till marskalkeriet. Utöver att alla dessa ideella funktionärer har riktigt kul ihop under balen får de även genom sitt engagemang sin anmodan säkrad till nästa år.

Vi frågade sexmästeriet vad deras bästa minne var från tidigare vårbal. Selle och Märta svarade:

Det vi minns absolut bäst från vårbalen är när vi för första gången jobbade med sexet, under vårbalen 2015. Båda två hamnade i Redbullbaren som stod mitt på dansgolvet. Hela kvällen rullade baren runt på dansgolvet tack vare alla gäster som puttade från alla håll. Dessutom lossnade alla kassasladdarna stup i kvarten och vilket gjorde att vi inte kunde ta kort. Där dansade vi omkring i baren, två vilsna själar som aldrig tidigare hade stått i en bar eller använt ett mått för att göra groggar. Vi minns att vi hann titta på klockan en gång och då hade hon redan slagit halv fyra och baren skulle stänga. Aldrig någonsin har två människor varit så otroligt trötta och lyckliga samtidigt. Det var då vi blev förälskade i sexet.

Vi passade även på att fråga hur balen kommer att skilja sig från tidigare år. Selle och Märta svarade:

Vårbalen kommer vara annorlunda jämfört med tidigare år, då både vår nyvalda inspektor Annika ska installeras och vår älskade Mango ska tackas av. Förutom det har vi lite extra roligheter på gång för att fira att balen fyller 30 år. Dessutom välkomnas massor med gamla gäster som under sin studentperiod var aktiva på Malmö Nation. Dessa har såklart varit med på många vårbaler genom sina år.

Natu passade på att ställa fyra snabba till sexet och våra ÖMs. Efter några månader ihop kanske det inte är helt otippat att de alla svarade likadant!

Hallands eller Besk

Vårbal eller vårbalslunch

Kate Ryan eller Günther

Morgonperson eller kvällsmänniska

Gabriel Hirdman och Ebba Holst
Selinay Özbek och Märta Löfquist