Hemma hos partyprinsessan Saskia!

DSC_0595

Hej Saskia! Vad kul att få komma hem till dig!
Ja, vad kul att ha er här!DSC_0581

Hur länge har du bott här och hur kom det sig?
Jag har bott här i nästan två terminer nu. Så fort jag kom ner till Lund gick jag med i Malmö Nation och redan då bodde alla mina kompisar här så har alltid spenderat väldigt mycket tid i korridorerna. Förra sommaren kände jag därför att det var lika bra att flytta hit själv, så efter ett år som funkis på nationen ringde jag den dåvarande husförmannen och så fick jag ett rum.

Men vad fint du har det, var kommer alla saker ifrån?
Jag och en kompis åkte till IKEA och köpte mer möbler än jag någonsin sett, så allt är nästan från IKEA. Fåtöljen är dock ärvd från en kompis som flyttade från Lund för ett tag sen. Gillar den väldigt mycket, nice med lite färg! En av mattorna är faktiskt ärvd från Gripens chefredaktör Belinda! Tror att den kommer från IKEA från början också.

DSC_0588

  DSC_0586
Den vänstra bilden är ett gammalt vykort men vem tror ni gömmer sig under det högra paraplyet? 

DSC_0590   

DSC_0584 Saskias rum har en ljus och mysig känsla. Överallt på väggarna sitter fina kort och foton av olika slag; några på familjen medan andra avbildar hennes hemstad Stockholm. Rummet känns väldigt personligt och är inte riktigt standard då det varken har ett skrivbord eller TV.

Om du varken pluggar eller tittar på TV i rummet, vad gör du här?
Ja, skrivbordet fick inte plats och TV klarar jag mig utan då jag kör på Netflix. När jag är hemma ligger jag helt enkelt mest och latar mig i soffan.

linbana

Kan du vara en av få som fortfarande använder en riktig väckarklocka?

Jag har faktiskt mobilen på alarm bredvid sängen, sen så ställer jag väckarklockan på andra sidan rummet så att jag tvingas att lämna sängen. Det manuella kan man dessutom alltid lita på, en urladdad mobil samma morgon som det är tenta har jag varit med om och det är inget jag rekommenderar. Hett tips helt enkelt!

Är vodka någon typ av favoritdryck?
Ja, det kan man säga att det är. Tycker det är nice att ladda upp med ett bra lager, bra att ha hemma!

Finns det något otippat i ditt rum?
Jag har en linbana som går från mitt fönster till två andra fönster i grannkorridoren. Vi gjorde den för att vi ville kunna skicka saker mellan varandras rum när man behövde något, till exempel en öl eller något. Har drömt om att ha en linbana med mina kompisar sedan jag var liten, nu när vi bor som vi gör så har vi ju verkligen chansen! Kan man ha en linbana så ska man ha en!

 

 

 

Josephine Maxén
Text & bild: Josephine Maxén