Artisterna till Malmö Nations Kontroversival

Karneval i Lund innebär Kontroversival på Malmös och här är artisterna som kommer!

Man har hört deras musik förut, vissas mer än andra. Mitt i en kaosartad vår fylld av vårbal, valborgsyra och karneval, blandat med en hel del tentaångest, är det svårt att hålla koll på allt. Gripen har därför hjälpt dig med att reda ut vilka alla grymma artister är till Karnevalen 2014 för att undvika eventuella pinsamma ögonblick. Nu kommer du inte längre behöva stå och låtsas hänga med i snacket eller mima med till låtarna, utan kan istället börja glänsa på riktigt!

 

Laidback Luke
Malmö Nations kanske största bokning någonsin heter Luke van Scheppingen, mer känd som världsdjn Laidback Luke. Med samarbeten med världsberömda DJ:s som Steve Angello, Hardwell, och Steve Aoki till David Guetta, Axwell, och Joachim Garraud har han permanent etablerat sin plats som en av de största på världens housescen. Mellan spelningar på Ministry of Sound och Ultra Music Festival kommer han nu till Malmö Nation och vi kan lova er en riktigt episk spelning.

Lyssna på: Turbulence (feat. Lil Jon), Leave The World Behind, More (Blasterjaxx Remix), Collide (D.O.D Remix)

Joachim Garraud
Han är mest känd för sina många samarbeten med David Guetta men den här franska legenden är utan tvekan en enorm talang även solo. Från att ha blivit skolad i klassiskt pianospel gick han över till housemusik och sedan starten på hans DJ-karriär 1989 har han hunnit med spelningar på världens största och mest prestigefyllda scener, från Ultra Music Festival till Tomorrowland. Han har till och med ett set på pyramiderna i Kairo. I sin vita alienmask kommer han att leverera en show ni sent kommer glömma.

Lyssna på: Baby When The Lights by David Guetta – Joachim Garraud – Steve Angello – Cozi

Kygo
Kygo släpptes som Malmös Nations BOMB långt efter att de andra artisterna släpps och vi tror inte att någon blev besviken! Han är sist ut bland Malmös artister, men absolut inte minsta! Norrmannen Kygo har under våren tagit hela Sverige med storm med sitt melodiska sound och sommartaggade remixer på låtar som Seinabo Seys ”Younger” och Marvin Gayes ”Sexual Healing”. Vi kan garantera ett leende på varenda människas läppar när Kygo tar Kontroversivalen med storm! Och inte en enda kommer kunna stå still.

Lyssna på:  Seinabo Sey – Younger (Kygo Remix), Epsilon – Original Mix, Benjamin Francis Leftwich – Shine (Kygo Remix)

Teddybears DJ set
Killarna bakom låtar som ”Cobrastyle” och ”Get mama a house” intar Karnevalen i sina karaktäristiska teddybjörnshuvuden. Med samarbeten med Robyn och spelningar på Coachella i bagaget kommer de här tre nallarna att ta Malmö Nation med storm.

Lyssna på: Cobrastyle, Get Mama A House

Kely Starlight
Hemmaplan för herr Starlight är franska alptoppar, där han vecka efter vecka cementerar La Folie Douce rykte som en av världens bästa after skis. Med sitt unika showkoncept där live saxofon läggs på ett DJ-set tillsammans med Kelys sång skapar han mer tagg än det finns snö i Val d’Isère. Det här är en upplevelse ni inte kan missa.

Naxxos

Med låtar som Anyama och New Orleans har denna duo från Österrike hittat in till spellistor över hela SoundCloud. Deras glada och taggade saxofonhouse är ett givet inslag på förfester över hela Lund och ingen kommer skapa sommarstämning på Malmö Nation bättre än Naxxos.

Lyssna på: New Orleans

Kryder
Kryder levererar explosiv house uppbackad från giganter som Tiësto och Swedish House Mafia. Med sin enorma ljudbild kommer han att lyfta dansgolvets stämning till tagg värdigt de största arenorna.

Lyssna på: Pyrmd – Original Mix, Damaged (feat. Bo Bruce)

Tingsek
Skånes egna Magnus Tingsek växte upp i Södra Sandby inte långt ifrån Lund och har spelat, skrivit, och producerat musik i hela sitt liv. Med sitt noggrant skapade sound har han lockat till sig samarbeten med bland andra Timbuktu och Isak Strand. En akustisk gitarr parad med bluesiga trummor och Tingseks sång för tankarna till soliga strandhäng och med en kall öl i handen är det här det ultimata soundtracket till en drömmig karnevalsdag.

Lyssna på: World Of Its Own, Good vs Bad

Bauer & Lanford
Axel och Fredrik bakom DJ-duon Bauer & Lanford är båda skolade i den mer klassiska musiken men valde direkt efter upptäckten av elektronisk musik att börja producera house. Idag är de en stjärna på uppgång med support från bland andra Tiësto, David Guetta och Hardwell. De här killarna väntas bli riktiga storheter. Nu när killarna kommer till Malmö Nation kan vi lova att ni får bevis på att Bauer & Lanford är en talang värd att hålla ögonen på.

Lyssna på: Leave Me Behind – Radio Mix

Zwette
I samma kategori som Naxxos gör Zwette upplyftande och glädjespridande house som även i ösregn kommer sprida solsken över Malmö Nation och hela Lund.

Lyssna på: Another love (Zwette Edit) – Tom Odell

Krono
Med harmonisk och chillad house är Krono som balsam för sönderfestade studentöron och det finns inget bättre sätt att ladda om och tagga till än till hans drömmiga sound.

Lyssna på: Redlight, Callipso

Modek
Modek började producera elektronisk musik 2007 och har sedan dess kommit en lång väg. Med stark inspiriation från många olika genrer och en lika stark motvilja till copy cats gillar han att producera nya, fräscha beats som du aldrig hört förr. Med stort stöd från bland annat Moby, Calvin Harris och Fatboy Slim är denna snubbe ingen du vill missa!

Lyssna på: Willow, Clown In My Kitchen, By the Pool

Anna Cross
Här har vi tjejen som dumpade Handelshögkolan för en musikkarriär. Och tur var väl det; idag jobbar Anna som DJ på heltid med allt från bokningar på klubbar som F12 till spelningar runtom hela världen.

Lyssna på: Chew Bubblegum and Kick Ass (Soundcloud)

Kapellet
Malmö Nations egna Kapell med sångarna Gabriella Nelson och Georg Warselius kommer i vanlig ordning att få hela nationen i rätt stämning!

Saskia Grant  Lin
Text: Saskia Grant & Lin Strindlund