Kultur & media

Malmö Nation kan stolt presentera sina egna DJ:s.

DJ-utskottet ansvarar för att musiken på Malmö Nation håller hög klass. Vi har egna DJ:s som spelar på all pub- och nattklubbsverksamhet.

Är du intresserad av att engagera dig i DJ-utskottet är det bara att höra av dig till Fabian Malmhagen och Christoffer Ekdahl, dock är erfarenhet inom DJ-yrket ett måste

Foto: Erik Schuss
Fabian Malmhagen
DJ
0721737379
Christoffer Ekdahl

Estetikutskottet arbetar främst med dekorationer och utsmyckningar av våra lokaler och vid Nationens evenemang. Tillsammans ser utskottet till att Malmö Nations omgivningar blir en fagrare syn för ögat.

Gillar du design, grafik, att måla och göra livet lite vackrare. Kontakta vår estetiktjänsteman!

Foto: Erik Schuss
Filip Charmolu
Grafik och estetik
0762728394

Att vara fanbärare för Malmö Nation är ett hedersuppdrag. Våra fanbärare ser till att Malmö Nation är representerad vid varje doktorspromovering men även vid andra högtidliga och festliga tillställningar som har anknytning till Universitetet. Nationsfanan kan även beskådas under baler då den hissas i stora salen tillsammans med alla andra nationsfanor. Gripen som är avbildad på vår Nationsfana är Malmös stadsvapen som Nationen fick rätt att använda efter ett beslut av Malmö stads kommunfullmäktige. Fanbärarna är en del av Fanborgen som är ett utskott inom Akademiska Föreningen.

Terminens fanbärare är nedanstående;

Fabian Lundberg
Kollegiet & Fanbärare
0735431531
Michael Butler
Fanbärare
0702054679

Fotoutskottet har till uppgift att dokumentera allt som händer på Nationen. Våra fotografer missar aldrig en fest och gör sitt yttersta för att fotografera fina bilder från Nationens verksamhet. Du finner sedan dessa bilder på vår hemsida och på Facebook.

Är du intresserad av att bli en av de fotografer som förevigar Malmö Nation och våra fester så kan du anmäla dig till vår fotoförman!

Foto: Erik Schuss

Rikard Landrin
Foto

 

Måndagar: Öppen träning FOTBOLL kl. 22.00 – 23.00 i Katedralskolans gymnastiksal.

Tisdagar: Öppen träning INNEBANDY kl. 21.00 – 22.00 i Katedralskolans gymnastiksal.

Det finns även möjlighet att gå med i nationslaget i innebandy eller fotboll. Då kommer du vara med i nationsserien och spela matcher mot de andra nationerna. 

Förutom detta har vi även planerat in flera andra roliga events under terminen:

För att få löpande information om idrotten kring Malmö Nation gå med i följande facebook grupp: https://www.facebook.com/groups/250787121756759/

Vi ser framemot en rolig och aktiv termin tillsammans med alla på nationen! Tveka inte med att komma med förslag till oss på kul aktiviteter som kan tänkas ha något med idrott att göra!

 

Med Vänliga Hälsningar,

Malmö Nations Idrottsutskott

Foto: Erik Schuss

Max Jonasson Blank
Idrott
0735011499

IT-utskottet ser till att Malmö Nations hyresgäster kan njuta av en egen fast Internetuppkoppling.

IT-utskottet har även hand om utvecklingen av nationens hemsida och intranet samt support av expeditionens datorer.

Har du några frågor eller är intresserad av IT är du välkommen att kontakta våra IT tjänstemän Adnan Mehmedagic eller Eric Magnusson.

Foto: Erik Schuss

Eric Magnusson
Hemsida
0733929522
Adnan Mehmedagic

Jaktutskottet verkar för att främja frilufts och jaktintresset hos nationens medlemmar.

Då alla inte är uppväxta med jakt vill vi också vara en inkörsport till jakten för personer som är nyfikna på hur det fungerar.

Vi kommer erbjuda jägarexamenskurser kontinuerligt under terminerna för alla som är intresserade.

Vi samarbetar med Royal hunting/Godsjakt och håller till på Bosjökloster slott utanför Höör och på nationen.

Vi ordnar även andra jakt-relaterade aktiviteter som lerduveskytte och skjutsimulatorskytte och vi ska vara en knytpunkt för jägare och jaktintresserade på nationen.

Jaktmästare: Jonas Werner

0760166364

Vice jaktmästare David Nyman

0767846182

Jonas Werner
Jakt

Kapellet är Malmö Nations eget husband som består utav erfarna musiker på diverse instrument. Bandet uppträder på nationens stora och traditionella fester, exempelvis Novischfester, Rockcasa, Vårbal & Vårbalslunch och Valborgsyran. Kapellet uppträder ibland på tillställningar utöver dessa så håll utkik för att inte missa festens höjdpunkt på festernas fester!

Är du duktig på instrument eller gillar att sjunga för stor publik. Tveka inte att höra av dig till vår kapellmästare. Kontaktuppgifter finns under kontakt/tjänsteman.

Kapellet går även att boka externt.

Ebba Bergendahl Tobiasson
Kapellet

Malmö Nations kör startades höstterminen 2001 och har sedan dess gjort åtskilliga bejublade framträdanden vid olika Nationstillställningar. Körens status har aldrig stått högre och underhållningen är alltid på topp.

Tycker du om att sjunga och har erfarenhet av körsång – tveka inte att ta kontakt med körförman Sigrid Mitteregger.

Observera att samtliga medlemmar måste sjunga upp för att gå med.

Foto: Erik Schuss

Sigrid Mitteregger
Körförman
0761355900

NATU (nationens aktivitet- och trivselutskott) är Malmö nations äldsta utskott, uppdraget har således en särskild heraldisk tyngd. Det åligger Natutjänstemannen att värna om och driva den kulturella verksamhet som nationen bedriver. Det huvudsakliga ansvarsområdet ligger i Gripen, Radio Malmös samt NATU externt i Kuratorskollegiet.

Gripen är Malmö nations årsbok och ska ges ut varje år i samband med Malmö Nations Vänners årsmöte i mars. Utformningen av denna följer de ramar som satts upp av Quratelet i samspråk med seniorskollegiet.

Radio Malmös är ett ny-gammalt koncept som har till uppgift att skildra nationslivet i podradioformat.

Vidare representerar Natutjänstemannen nationen i Natukollegiet som är ett underkollegium till Kuratorskollegiet. Natukollegiet är en sammanslutning av samtliga nationers Natutjänstemän och anordnar tillfälliga, nationsöverskridande verksamheter såsom föreläsningar och utflykter. Inom nationen arrangerar även Natutjänstemannen en aktivitet per termin enbart för nationens medlemmar. För mer information är du välkommen att kontakta Quratelet.

Foto: Erik Schuss

Emma Eskilsson
NATU
0735579219
Sofia Bontin
NATU

Känner Du dig vilsen som ny i Lund?

Då ska Du komma till oss som tar hand om Dig som är Novisch och behöver komma till rätta. Förutom att hjälpa dig med inskrivning och andra frågor finns vi på plats på många upprop samt ordnar en trevlig välkomstafton för dig som ny – Novischpuben.

Är Du gammal i gamet och känner att Du har mycket kärlek att ge? Då är Novischeriet ett självklart utskottsval för Dig.

Foto: Erik Schuss

Mirja Björning Engström
Novischeriet
0722011801
Linnea Abrahamsson
Novischeriet

Pro Notariatet består av två tjänstemän som har till uppgift att undehålla tjäntemannakåren och nationens funktionärer med roliga fester och resor. Pronotarierna ordnar också mat till tjänstemannamötena och hjälper även till på expeditionen när quratelet är ute och representerar nationen på annat håll. Notariatet gör allt för att nationens aktiva ska ha så roligt som möjligt tillsammans!

Foto: Erik Schuss

Fredrik Waldau
Pro Notarie
0768373506
Fanny Hammarlund
Pro Notarie

Sångförmannen fungerar likt en toastmaster på nationens traditionsenliga event.

Hon kan Nationens Visbok utan och innan och är den första som tar ton.

Foto: Erik Schuss

Fanny Nyström
Sångförman
0706166605

Trivselutskottet har som uppgift att arbeta med den allmänna trivseln bland nationens boende. De arbetar aktivt med att öka renlighet samt andra roliga saker som ökar känslan av att vara hemma på Malmö Nation.

Foto: Erik Schuss

Erik Brandt
Trivsel
0762618325
Jesper Qvenild